Bemutatkozunk

 

Szervezetünk mindkét tanára a Kerry Magyar Iskolában és Óvodában tanít, mely során volt alkalmunk megtapasztalni, hogy milyen nagy szükség van a külföldön élő magyar gyerekek anyanyelvvel való megismertetésére, az anyanyelven történő oktatásra, Magyarország bemutatására. Hamar megmutatkozott az is, hogy különböző okok miatt nem minden tanulni vágyónak van lehetősége a tanítási alkalmakon való részvételre. Ezzel pedig, később már vagy egyátalán nem, vagy csak nagyon nehézkesen pótolható ismeretektől esnek el a gyerekek.

A fenti probléma egyik lehetséges megoldását az e-learning keretében megvalósuló internetes távoktatás kínálja, mely a résztvevők számára képes biztosítani a rugalmasságot időben és földrajzi térben egyaránt. Az oktatás ebben a formában, az e-tanárok közreműködésével, a multimédiás, naprakész, gyorsan és olcsón elérhető ismeretanyaggal, széles körben alkalmazható módon, napjainkra nagy jelentőségre tett szert.

A módszer keretében annak reményében hívtuk életre iskolánkat, hogy minél nagyobb mértékben tudjuk szolgálni az egyre bővülő számú, Magyarországtól távol élő, magyar nyelven is beszélő gyerekek tanulási vágyát. Ennek tudatában a magyar nyelv megőrzése legfontosabb célunk, melyről bővebben olvashatsz a továbbiakban.