Warning: include(html/template.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/d560833/public_html/mnyoo.com/templates/school/index.php on line 106

Warning: include(html/template.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/d560833/public_html/mnyoo.com/templates/school/index.php on line 106

Warning: include(): Failed opening 'html/template.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php55/usr/share/pear:/opt/alt/php55/usr/share/php') in /home2/d560833/public_html/mnyoo.com/templates/school/index.php on line 106

A tanári kar


                                                                                             

 

Szóráth Brigitta

Az online iskola alapítója, vezetője

Földrajz- történelem szakos általános iskolai tanár

 

1984-ben Magyarországon születtem és nőttem fel, ott végeztem iskoláimat is. 2010. januárjában végeztem Szombathelyen földrajz- történelem szakos általános iskolai tanárként, mellyel gyerekkori álmom vált valóra. Az élet azonban úgy hozta, hogy nem Magyarországon, hanem külföldön más kihívásoknak megfelelve töltsem be szerepemet a pedagógusi pályán. A tanulmányaim befejeztét követően Írországba költöztem páromhoz, s azóta is itt élünk, két kutyánkkal.

Munkám mellett 2013. tavasza óta külföldön élő, magyar anyanyelvű gyerekek tanításával is foglalkozom a Kerry Magyar Iskolában.

Legfontosabb tanítási célomként tűztem ki, hogy megmutassam tanítványaimnak, hogy magyarnak lenni, magyar nyelvet beszélni érték, hiszen a mai multikultúrális világban nehéz megőrizni identitásunkat, különösen egy idegen országban. Szeretném tenni mindezt az életkornak megfelelő játékos formában, szórakoztató módon, hogy a magyar nyelv használata mindennapjaik részévé válljon, valamint az ismereteik bővítésével segítsem őket a környező világ megismerésében, a változatos szemléletmód kialakulásában.

 

 

 

Reczetárné Saáry Tímea                       

Angol nyelv- és irodalom, kommunikáció szakos tanár

 

Reczetárné Saáry Tímea vagyok, 1977-ben születtem, három csodálatos gyermek édesanyja. A gyerekekkel való interakció már fiatal koromban is nagy örömet jelentett számomra, lévén, hogy nagy családból származom. Többek között ezért is választottam hivatásomul, hogy tanár legyek. 2008-ban végeztem kitűnő eredménnyel a Kodolányi János Főiskolán angol nyelv és irodalom- kommunikáció szakon. 

Családommal 2008-ban Írországot választottuk új otthonunknak, ahol 2012-ben megalapítottam és azóta is vezetem a hétvégenként működő Kerry Magyar Iskolát. Tanárként is aktívan részt veszek a gyerekek oktatásában. Tantárgyaim: magyar nyelvtan és irodalom.

Célom, hogy családias, kellemes környezetben minél szélesebb körű, alapos tudást adjak át a gyerekeknek, hogy nyitott szívű és gondolkodású, érdeklődő gyerekek kerüljenek ki a kezeim alól. Fontos számomra, hogy Magyarország szellemi értékeivel külföldön élő gyerekek is hasonló módon megismerkedhessenek, mintha ezt egy magyarországi oktatási intézményben tennék.